В световен мащаб са диагностицирани вероятно само около 6% от всички

...
В световен мащаб са диагностицирани вероятно само около 6% от всички
Коментари Харесай

Германски учени: Заразените с коронавирус вероятно вече са десетки милиони

 В международен мащаб са диагностицирани евентуално единствено към 6% от всички инфектирани с ковид, настояват в свое изследване Кристиан Бомер и Себастиан Фолмер от университета в Гьотинген. Двамата стигат до това съмнение въз основата на обработената от тях информация за разпространяването на епидемията в Германия. Според тях, инфектираните по целия свят евентуално към този момент са десетки милиони.

Невидимите

В редица страни тестванията за ковид закъсняха или пък има дефицит на самата субстанция за тестванията - и таман това обяснява защо в страни като Италия и Испания смъртността е в пъти по-висока спрямо броя на откритите случаи в Германия. Когато си обхванал единствено една минимална част от болните, в статистиката излиза, че смъртността е доста висока.

Учените настояват, че в Германия са диагностицирани над 15% от инфектираните с вируса, до момента в който в Италия - само 3,5%, а в Испания - едва 1,7%. Още по-нисък е процентът на диагностицираните случаи в Съединени американски щати (1,6%) и във Англия (1,2%). За съпоставяне: в Южна Корея съумяха да разпознават съвсем половината инфектирани.

Предишни проучвания демонстрираха, че смъртността от КОВИД-19 е към 1,38%, т.е. - на 10 000 инфектирани умират 138. В Италия обаче смъртността беше близо 10 на 100. Тъкмо това демонстрира, считат учените от Гьотинген, че там е бил обзет доста по-малък % от заболелите, написа " Дойче Веле ".

Всичко това значи, че държавните управления би трябвало доста да внимават с интрепретацията на числата, споделя ръководителят на проучването Себастиан Фолмер. " Огромните разлики демонстрират, че формалната статистика за броя на инфектираните не съдържа благонадеждна информация “, твърди той.

Германският опит

Редица интернационалните медии, измежду които " Гардиън “ и  " Ню Йорк Таймс “, също обръщат внимание на обстоятелството, че немската система съумява да обхване и записва доста по-голям % от заболелите. " Ню Йорк Таймс “ показва, че в Германия се организират доста повече проби за вируса, в сравнение с в други страни. И че постоянно се вършат проби на целия медицински личен състав, защото лекарите и сестрите могат несъзнателно доста бързо да популяризират заболяването. Успехите на Германия в битката против заболяването се дължат и на доста положителното опазване на здравето в страната, пишат двете издания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР